Dan Ciotoi & GENERIC

Grupul „Generic” a fost înfiintat de Dan Ciotoi în Târgoviste, în anul 1990. Imediat a început o perioada fasta cu turnee în întreaga tara. ca sa ne facem o idee despre cum arata „industria” show-biz-ului în acea perioada, trebuie sa remarcam faptul ca la Bucuresti se jucau, de regula, trei Polivalente ( însumând peste 20.000 de spectatori), iar în resedintele de judet câte doua spectacole pe seara, cererea de bilete fiind enorma.

Despre Dan Ciotoi si „Generic” se spune ca ar fi „parintii” manelelor moderne. Cert este ca, la un moment dat, Dan Ciotoi s-a dezis de acest curent muzical, atunci când textele au început sa vorbeasca numai despre: bani, dusmani, femei, smecheri, etc. El a cântat întotdeauna numai despre iubire, despre dor, despre simtaminte frumoase. de aceea, probabil, „Generic”- ul a avut si are atâtia fani în întreaga lume.
Dan Ciotoi cânta înca din anul 1984 „manele” la restaurantul „Bucegi” din Târgoviste, iar priza la public era uriasa.
În existenta de aproape 20 de ani, trupa „Generic” a lansat 35 de albume, în pregatire aflându-se materialul celui de-al 36-lea.
DISCOGRAFIE »

Peste 100 de instrumentisti s-au „scolit”n în cadrul grupului. Putem mentiona dintre componentii de peste timp pe Florin Petrescu (Axinte de la „Vacanta Mare”), care si-a facut debutul ca prezentator „Generic”, pe Gigel Darman (actualmente în trupa „Hai noroc”din „Caravana lui Axinte”), sau pe Gheorghe Ciucioiu ( solist de muzica populara si realizator de emisiuni TV).

single-image